Profil af Sifu Bjarne

Bjarne Olesen, født 1968 i København, Danmark. Si-Fu Bjarne Olesen har været i martial-art verdenen i 21 år. Si-Fu Bjarne startede med at dyrke Shotokan karate i 1988 med stor interesse og iver, da hans drøm både var, at blive martial artist af samme kaliber, som hans forbilleder, Bruce Lee og Chuck Norris, men også at blive en del af den livsstil, som kampkunst verdenen kunne tilbyde.

Sydney Australia021I 1992 blev Si-Fu Bjarne, af en ven, introduceret for wing chun kung fu. En kinesisk kampkunst, som han havde hørt lidt om igennem film med Bruce Lee, men dog aldrig stødt på andre steder før. På trods af dette var Si-Fu Bjarnes nysgerrighed, samt lyst til udvikling dog stadig til stede, hvilket betød at Si-Fu Bjarne sammen med sin ven besluttede sig for at tage nogle prøvetimer i wing chun systemet som var af Master Samuel Kwok.

Wing chun systemets simpelhed bl.a. armenes bevægelser begejstrede Si-Fu Bjarne så meget, at han besluttede, at forsætte sin videre træning i wing chun, på trods af at havde været glad for sin tid med karate træningen. Den dag i dag, nærer han stadig dyb respekt for kampkunsten Shotokan Karate.

I 1994 tog Si-Fu Bjarne til Paris i Frankrig, for at deltage i et seminar af Si-gung William Cheung. Der fik han for første gang, øjnene op for at der var forskellige stilarter inden for wing chun. Denne stilart var traditionel wing chun kung fu.

De store forskelle på stilarten, som Bjarne dyrkede og W. Cheungs stilart var bl.a. at i traditionel wing chun, var ens kropsvægt fordelt 50/50 på hvert ben, der var mere benarbejde samt flere forskellige spark, som Si-Fu Bjarne kunne genkende fra sin tidligere karate træning.

Året efter i 1995 deltog Si-Fu Bjarne igen i et seminar af Si-gung W.Cheung denne gang i England. Under aften træningen efter seminaret kom han i snak med to af W. Cheungs instruktører fra Holland. Under denne samtale fik Si-Fu Bjarne virkelig indblik i forskellene, på hans og W.Cheungs stilart af Wing Chun. Så efter tilladelse af W.Cheung, tog Si-Fu Bjarne til Holland for at modtage undervisning af de to instruktører.

I de følgende år frem til 1999, hvor Si-Fu Bjarne åbnede sin første skole i traditionel wing chun kung fu, var Si-Fu Bjarne på flere træningsophold i Holland. I år 2000 tog han på et længere trænings ophold i Melbourne, Australien på Si-gung W.Chueng`s World wing chun Academy.
Si-Fu Bjarnes tid i W.Chueng Assocation endte dog i 2001 pga. interne uoverensstemlser. Si-Fu Bjarne vil dog altid være taknemlig for de ting han har lært og har en dyb respekt for Si-gung W.Chueng.Certifikat

I perioden fra 2001-2003, søgte Si-Fu Bjarne efter en anden mester. Si-Fu Bjarne havde i længere tid tænkt på at kontakte Rick Spain, som han havde læst om i en af W.Chueng`s bøger.

Si-gung Rick Spain havde været elev af W.Chueng, og havde derudover vundet verdensmesterskabet i fuldkontakt martial arts i Hong Kong i 1982/83, hvorefter han kunne trække sig tilbage “ubesejret”.

Si-Fu Bjarne vidste fra omtale, at Si-gung Rick Spain var og er stadig en af verdens bedste martial artists, Si-Fu Bjarne kontaktede derfor Si-gung Rick Spain i januar 2003 i håbet om at lære fra, en af de bedste i verden.

I de følgende par år foregik korrespondencen mellem Si-Fu Bjarne og Si-gung Rick Spain ved at Si-gung Rick Spain løbende sendte træningsmarteriale pr. dvd, til Si-Fu Bjarne, som blev studeret og trænet hårdt. Derefter sendte Si-Fu Bjarne vhs-bånd, med sine fremskridt, som Si-gung Rick Spain kunne evaluere.Roskilde Seminar037

I april 2006, tog Si-Fu Bjarne til Sydney, Australien på Si-gung Rick Spains Wing Chun kung fu World Headquarter Academy. I en måned var Si-Fu Bjarne live-in student på Akademiet, hvor han trænede 3 gange om dagen, i ugens 7 dage. Højdepunktet i Si-Fu Bjarnes karriere, var da han blev gradueret af Si-gung Rick Spain til sort bælte i Hung Suen Wing Chun Kung Fu, hvor han samtidig modtog sit Instruktør certifikat, vorefter Si-Fu Bjarne udtalte at, det er mig en ære at være elev af en så “storslået Mester” som Rick Spain.

Den 3 til 6 marts 2010 afholdte Sifu Bjarne med hjælp fra sine trofaste elever, for første gang nogle sinde i Danmark, seminar for stormester Sigung Rick Spain. Sifu Bjarne samtidig blev gradueret, og modtog sit Gold Belt (Sash) som er en mester grads niveau ud af i alt 5 mester grader. Det har tage Sifu Bjarne 21 år`s hårdt arbejde, med mange lange træningsophold i udlandet og de sidste 7 års studier i Sydney hos Sigung Rick Spain, for at nå sålangt i sine Hung Suen Wing Chun studier. Sifu Bjarne udtaler sig, om sine mange års studier.

Efter at Sifu Bjarne i 6 år har arbejdet på sine næste mester grader, som bla. bestod af Butterfly Sword form og Dragon staff form, tog han til Red Boat Kung Fu Headquarter i Sydney Australien, for at træne full time frem til sine graduering. Blev gradueret af Si-gung (stormester) Rick Spain d. 30. September 2016 og modtog sit nye bælte Gold belt (Sash) med 1st and 2nd Red master level stribs.

fb_img_1475577492743 fb_img_1475577587981 20161001_121245

“At være martial artist er en livsstil”