Wing Chuns udvikling

Der er flere kendte og veldokumenteret Wing Chun stilarter. Med henvisning til denne bog: “Complete Wing Chun“, skrevet af Robert Chu, René Ritchie og Y. Wu. Eksempelvis stilarter som Pan Nam Wing Chun Kuen, Yip Man Wing Chun, Yuen Kay San Wing Chun Kuen, Hung Suen Wing Chun (Red Boat Kung Fu)  og flere andre. De har alle deres oprindelse i det centrale Kina, men mange har forskelligt syn på tilblivelsen og udviklingen af Wing Chun. Wing Chuns tidlige historie eksisterer mere som fiktion end fakta. Ikke desto mindre er det kronologisk dokumenteret at Wing Chun blev ansporet af det undertrykkende Ching dynasti.

Wing Chun stammer fra Siu Lam klosteret, og det er dokumenteret at Wing Chun var en sammenblanding af andre kampkunster. Hvis man ser udover de tidlige sagn, har mange bemærkelsesværdige mestre arvet kampkunsten og givet den videre til nye generationer. Hver især har de uden tvivl tilført deres egen unikke genialitet og erfaring til stilarten og har på den måde bygget bro mellem den legendariske Wing Chun og den Wing Chun der bliver udøvet rundt om i verden i dag.

Wing Chun blev udviklet i en tid hvor forandring var nødvendig, og lånte fra alle tilgængelige kampsystemer. Essensen af Wing Chun er at blive ved med at udvikle, blive ved med at låne og udvikle, men ikke bare for at gøre det og ikke for at lade teknikker udgå, fordi man ikke kan udføre en bestemt opgave. Ikke desto mindre er der visse elementer i vores træning og på vores skoler, som aldrig vil ændre sig – Ære, Respekt, Ydmyghed og Integritet for at nævne nogle enkelte -Si-Gung Rick Spain.

Den Wing Chun der bliver undervist i på Wing Chun Kung Fu Organisationens skoler er en unik gren af stilarten. For den uindviede ser det meget anderledes ud i forhold til ”Hong Kong” stilens Wing Chun grene. For den indviede ligger forskellen i enkeltheden af menneskelig bevægelse gennem tid og rum. Mens håndbevægelser og øvelsernes rækkefølge muligvis bliver udført identisk ligger forskellen i udførelsen af slag fra forskellige vinkler og placeringen af en selv i forhold til en enkelt eller flere modstandere.

Wing Chun Kung Fu Organisationen har altid haft det mål, at fortsætte med at udvikle systemet til det højeste niveau, samt fortsætte med at undervisningen er udfordrende og sjovt for nutidens elever. Et princip om konstant udvikling kræver en kompromisløs passion for sandheden – ikke ego eller selvtilfredsstillelse – sandhed.

Spørgsmålet der bør stilles er: henvender undervisningen sig til vold, frygt og konfliktløsning i et ikke reguleret miljø? Til syvende og sidst er den Wing Chun der bliver undervist her på skolen blevet omfattende afprøvet og afmålt i virkelige en-mod-en og flere-mod-en scenarier.

Enkelt sagt: virkelige færdigheder til det virkelige liv… uden pis.